20.02.2024

Årets lærlingbedrift 2023!

Vi er stolte og ydmyke over tildelingen av prisen for årets lærebedrift hos ELFOB for 2023

Med over 100 år i bransjen har Brødrene Helgesen hatt mange lærlinger oppgjennom tiden.

Fra år 2000 har selskapet vært lærlingbedrift for ca 50 lærlinger.

– Det er viktig for oss, både fordi det sikrer god arbeidskraft og kvalitet i fremtidige elektriske installasjoner, men også fordi det er en viktig del av å bidra til lokale arbeidsplasser.
Målet vårt er at alle våre lærlinger, som består fagprøven, skal fortsette sin karriere hos oss, sier Marius Waagaard, daglig leder i Brødrene Helgesen.

Bedriften har en bred kundeportefølje å de fleste finner fort sin plass hos oss, vi har også gode ordninger for kompetanseheving og videreutvikling.

Vi takker ELFOB (El-fagenes Opplæringskontor Buskerud) for sitt gode arbeid med å promotere elektrofaget, oppfølgingen av lærlinger og samarbeidet med oss bedrifter. Og takk for tilliten – vi er stolte over tittiuleringen “Årets lærebedrift 2023”.

Bedriften har gode systemer på å ta imot nye, følge de opp og gjennomføre vurderingssamtaler gjennom læretiden. Kvalitetsmål settes på faglig arbeid og dokumentasjon – mål som følges opp.
ELFOB (El-fagenes Opplæringskontor Buskerud)

ELFOBs uttalelse om Brødrene Helgesens tildeling som Årets lærebedrift 2023

“Brødrene Helgesens Eftf. AS tildeles prisen for 2023 basert på sitt helhetlige arbeid med lærlingene. Bedriften har gode systemer på å ta imot nye, følge de opp og gjennomføre vurderingssamtaler gjennom læretiden. Kvalitetsmål settes på faglig arbeid og dokumentasjon – mål som følges opp.

Lærlingene gir tilbakemelding på utfordringer de får, med vurderingssamtaler der tydelige mål gis for neste halvår. Vurderingssamtalene inneholder også opplæring i viktige temaer for læring og utvikling i faget.

Inntak og utvikling for den enkelte lærling tas på alvor av faglig leder, instruktører i et godt arbeidsmiljø.
Den gode bedriftskulturen bygger gode resultater på eksamen og på fagprøven.”