03.07.2024

Bytte ut varmepumpen? Vi hjelper deg!

Der du før fikk tre ganger så mye strøm per brukte kilowattime får du nå fem ganger. Det vil si at nye pumper er nesten dobbelt så effektive som de du fikk kjøpt for ti år siden

For over 100 år siden startet vi elektrobedriften Brødrene Helgesen. Vi har kontinuerlig hatt fokus på utvikling og å kunne imøtekomme kundenes behov. De siste årene har vi styrket satsingen på grønne løsninger som varmepumper og solcelleanlegg.

– Teknologien har blitt mye bedre de siste årene. Har du en eldre varmepumpe kan det lønne seg å investere i en ny, mener saksbehandler og montør Lars Henrik Moe.

I en tid hvor strømprisene når stadig nye høyder, er det mange som velger å ta grep for å redusere utgiftene til oppvarming. Et av dem kan være å bytte varmepumpe.

– Der du før fikk tre ganger så mye strøm per brukte kilowattime får du nå fem ganger. Det vil si at nye pumper er nesten dobbelt så effektive som de du fikk kjøpt for ti år siden, sier Moe.

Tar hele jobben

Med en historie helt tilbake til 1917, er Brødrene Helgesens Eftf. AS en av landets eldste elektrobedrifter. Et av selskapets kjennetegn er kontinuerlig utvikling i takt med markedet.

– Vi har alltid etterstrebet å holde oss oppdaterte. De siste årene har det ført til økt satsing på blant annet grønne løsninger som solcelleanlegg og varmepumper.

Moe mener det sistnevnte er et helt naturlig fagområde for dem som elektrobedrift.

– Vi har jo allerede lang erfaring med å legge opp strøm til varmepumper. Da kan vi like gjerne ta hele installasjonen. Det er også enklere for kunden, som får én aktør å forholde seg til.

Strenge krav til installasjon av varmepumpe

Når du velger en elektromontør for montering av varmepumpe er du sikret at alle krav til målinger, sluttdokumentasjon og samsvarserklæring blir fulgt nøye.

– Elektrikere har lang erfaring med å følge strenge standarder. Blant annet er det krav til at varmepumpen faktisk leverer riktig effektivitet kontra strømforbruk, understreker Moe.  Dessuten krever de fleste varmepumper et eget strømopplegg, helst med en egen kurs og låsbar servicebryter.

– Spesielt i eldre boliger er det ofte nødvendig med oppgraderinger. Her kan elektrikeren også gi råd om eventuelle forbedringer i sikringsskapet for å sikre optimal drift og sikkerhet.

Nye pumper er nesten dobbelt så effektive som de du fikk kjøpt for ti år siden.
Lars Henrik Moe, saksbehandler og montør

Tilpasset ditt behov

Brødrene Helgesen har avtaler med flere markedsledende produsenter – blant andre Mitsubishi, Panasonic og Toshiba. Dermed kan vi levere den beste løsningen tilpasset kundens ønsker og behov.

– Vi kommer gjerne på befaring for å finne optimal plassering av innedel og utedel. Etter montering gir vi god informasjon om bruk av fjernkontroll, innstillinger og programmering av app.

Moe understreker at en velfungerende varmepumpe forutsetter ikke bare riktig montering, men også regelmessig vedlikehold og service.

– Rengjøring av luftfilteret kan du enkelt gjøre selv. For teknisk vedlikehold kan vi tilby serviceavtale til en årlig fast pris, inkludert blant annet rens av registeret og måling av effekt.

Elektriker med lokal forankring i Hønefoss

Da brødrene Einar og Sverre Helgesen startet opp i 1917, var parafin- og karbidlykter fortsatt den viktigste lyskilden i norske hus og hjem.

Hønefoss var tidlig ute med elektrisitet, og Brødrene Helgesen var helt i front. Der er vi fortsatt. I over 100 år har vi vært med å stå sentralt i utviklingen – fra de første lyspærene til det siste innen automatiserte styringssystemer. Hverdagen hos oss i Brødrene Helgesen rommer i dag det aller meste – smarthus, elbillading, solcelleanlegg, belysning og varmepumper er bare noe.

– Vi tilbyr alle de tjenestene og løsningene du forventer av en installatørbedrift. Men for oss handler det like mye om å tilby god service og levere som avtalt. Det er bare slik vi får fornøyde kunder som bruker oss flere ganger og anbefaler oss videre, avrunder Moe.