29.09.2023

Strømstyringspakker som klassifiserer til Enova-støtte

En av de viktigste årsaken til at stadig flere monterer smarthusløsninger og strømstyringspakker hjemme eller på hytta er at man kan syre strømforbruket, og dermed spare penger. Som en bonus opplever mange ofte bedre bokvalitet ved å styre temperatur og belysning i ulike rom.

Vi hjelper deg med smartere strømbruk

Kontakt oss for strømspare- og strømstyringspakker som bidrar til smartere strømbruk.

Foto: ELKO

En populær investering de siste årene

Ved å montere smarthusteknologi blir hverdagen både enklere og ofte mer komfortabel. Det er også flere andre grunner til å investere i et smarthus:

 • Spar strøm: Smart varmestyring gjør at du får økt kontroll over strømforbruket ditt, og enkelt kan styre energiforbruket ditt mer effektivt.
 • Enova-støtte til energieffektiviseringstiltak: Du kan få dekket inntil 35 prosent av installasjonsutgifter, opp til 10.000 kroner.
 • Økt komfort: Et hjem med smarthusløsninger gjør livet lettere på mange måter ved at du kan styre enheter i hjemmet ditt trådløst gjennom mobilen. Du behøver ikke løpe rundt i huset for å skru ned varmen eller slukke lyset, når du enkelt kan styre alt gjennom en app. Og skal du på hytta, kan den du blant annet forhåndsvarme hytta via app.
 • Økt sikkerhet: I tillegg til å kunne skru av apparater når du er på reisefot, kan du utvide smarthuset ditt til inkludere funksjoner som sikkerhetskameraer, adgangskontroll eller dør- og vindussensorer.
 • Stabilt inneklima: Ved å ha varmekabler, panelovner og varmepumpe som snakker sammen, vil du oppnå både en jevnere temperatur og et bedre inneklima.
Strømstyringspakker fra kr. 9 900,-**

Inkluderer installasjon av fagutdannet elektriker.

Futurehome StrømKontroll™ – god alene, men enda bedre med elbillader

StrømKontroll-pakken fra Futurehome gir deg full oversikt og kontroll over strømforbruket i hjemmet ditt.  Har du de siste 12 månedene, eller skal du installere, elbillader i tillegg kan du få inntil 35 % av totalen for disse to installasjonene tilbake fra Enova.

 

Pakken fra Futurehome inkluderer:

 • 1 stk Futurehome Smarthub: Dette er hjernen i smarthuset ditt som legger til rette for smart strømstyring. Smarthuben knytter sammen alle smartenhetene dine, og gjør at de kan snakke sammen. Den er ikke avhengig av internett for å fungere.
 • 1 stk HAN-sensor: Denne sensoren måler strømforbruket ditt i sanntid, samtidig som den gir deg en oversikt over historisk data.
 • 1 stk Relé: Et 16A relé som kan kobles opp mot varmtvannsbereder eller lignende, som gjør at du enkelt kan bruke elektriske apparater når strømmen er billigst.
 • 1 stk Termostat: Termostaten lar deg styre varmen i hjemmet ditt, både fra termostaten og fra appen. Denne gjør det også enkelt å oppgradere fra et eldre system til en smartere løsning.

Ferdig installert kr. 9 900,-**

Kr. 2290,- pr. eventuelle ekstra termostat  utover det som medfølger pakken.
**Forutsetter montert på eksisterende punkt

Forbehold:
Før montering må HAN-porten på måleren være åpen, dette gjør du enkelt ved å kontakte nettleverandøren din. Om måler er i et TKS-skap må HAN-kabel forlenges, dette kommer som tillegg.

 • Kunde må kontakte netteier for å åpne HAN-port utgangen på strømmåleren.
 • **Prisen forutsetter at HAN porten installeres på en strømmåler som sitter inne i boligen / leiligheten. Hvis strømmåleren sitter ute i TKS skap på fasade, tilkommer det tilleggskostnader for forlengelse av HAN kabelen. Dette faktureres etter medgått tid og materiell.

Foto: ELKO

Energibesparelser og Enova-støtte med ELKO Smart Strømsparer

ELKO Smart Strømsparer hjelper deg å redusere strømutgiftene dine, gir full kontroll over varmen og komforten i hjemmet, og over strømforbruket generelt.

Pakken fra ELKO inneholder:

 • 1 stk SmartHUB er “hjernen” i et smarthjem. Huben kommuniserer med alle dine smarte produkter, og innhenter data som gjør at hjemmetets energibrukere kan styres basert på strømpriser, effekttopper og mye mer. ELKO har laget noen enkle guider på hvordan du kan optimalisere strømforbruket ditt – guidene finner du her

 

 • 2 stk SmartTermostat gir deg kontroll over varmen din. Termostaten forbedrer komforten i hjemmet samtidig som den sparer energi. Termostaten kan bli styrt automatisk basert på strømprisene. Er strømprisene på det høyeste? Da kan systemet senke temperaturen med noen grader i den perioden.
 • 1 stk SmartTag installeres i sikringsskapet for å gi deg tilgang til ditt forbruk og vårt energisenter. Med informasjonen du får fra energisenteret, som innblikk i eget forbruk og prishistorikk, kan du ta mer bevisste valg og ikke minst spisse automasjonene dine. Alle funksjonene er sentralisert i ELKO Smart Appen.

Ferdig installert kr. 9 990,-**

Kr. 2290,- pr. eventuelle ekstra termostat  utover det som medfølger pakken.
**Forutsetter montert på eksisterende punkt

Installering av strømstyringspakker

 1. Rådgivning: Det finnes mange ulike produkter. Vi veileder deg for å finne ut av hvordan du får et smarthus som passer deg og ditt behov.
 2. Mulighet til Enova-støtte: For å søke om Enova-støtte må all elektrisk installasjon utføres av en godkjent elektriker. Vi sørger også for at du får dokumentasjonen du trenger for å søke om støtten.
 3. Sikkerhet: Våre elektrikere har god kompetanse og erfaring med å installere smarthusløsninger, og sikrer at installasjonen er trygg og i samsvar med elektriske standarder og regler.
Ønsker du mer informasjon om smarthus eller strømstyring?

Bestill en uforpliktende og gratis befaring eller send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema.